Thursday, 17 October 2019
Back You are here: Αρχική ΣΥΝ+ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Μεϊμαράκης επίσημα υποψήφιος: ‘’Ήμουν πάντα παρών στη ΝΔ’’

Ο Μεϊμαράκης επίσημα υποψήφιος: ‘’Ήμουν πάντα παρών στη ΝΔ’’

’’ Ήμουν πάντα παρών στη ΝΔ, ακόμη και στα δύσκολα, ενώ άλλοι, αφού την εκμεταλλεύτηκαν, την εγκατέλειψαν’’, δήλωσε, με νόημα στη συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ . Ανακοίνωσε παράλληλα τις απαραίτητες 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Στην εισήγηση για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του άφησε σαφείς αιχμές για στελέχη της ΝΔ που αποστασιοποιήθηκαν.

«Εγώ πιστεύω στο χτίσιμο, κι όχι στο γκρέμισμα, στη γοητεία της επανεκκίνησης» είπε απορρίπτοντας λογικές που συμπυκνώνονται στο σύνθημα «γκρέμισέ τα όλα».

Αναφέρθηκε στα χρόνια που υπηρετεί τη ΝΔ, από τότε που ιδρύθηκε, όπως είπε, ήμουν παρών και στα εύκολα και στα δύσκολα, και στις νίκες και στις ήττες, σημείωσε και δήλωσε ταυτισμένος με το κόμμα.

«Δεν την παράτησα ποτέ. Ήμουν παρών, όπως κι αυτό το εκλογικό καλοκαίρι που δέχτηκα να την οδηγήσω στη μάχη, παρά την οργανωτική διάλυση» ανέφερε.

‘’Άλλα στελέχη της ΝΔ , είπε, αφού την εκμεταλλεύτηκαν παίρνοντας διάφορα αξιώματα, την εγκατέλειψαν. Κάποιοι έφτασαν να συγκυβερνούν σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι έγιναν απολίτικοι, άλλοι έμειναν αμέτοχοι, γιατί το κομματικό χρώμα θάμπωσε’’ .


Ο ίδιος χαρακτήρισε τη ΝΔ συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πυλώνα, που μπορεί να δώσει λύσεις και συμπλήρωσε: «Με την εμπειρία του χθες, τις ανάγκες του σήμερα και την προοπτική του αύριο όλοι μπορούμε να χτίσουμε τη νέα Νέα Δημοκρατία».

Στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα ανεχτεί στρατόπεδα εντός του κόμματος, είπε ότι δεν φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει μέρος της ΝΔ με διαχωριστικές γραμμές.

«Φιλοδοξώ να συνθέσω με ενιαίο πολιτικό λόγο, να χτίσω, όχι να γκρεμίσω, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα, με ανοχή στη διαφορετική άποψη» ανέφερε.

Όσον αφορά στον χρόνο των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι θα αποφασίσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ωστόσο εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να υπάρχει πολύς χρόνος, όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε 20 εθνικές εκλογές.

Επανέλαβε ότι έχει ενστάσεις για τον τρόπο εκλογής από τη βάση, ενώ τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι να βρει η ΝΔ τον αντι-Τσίπρα, γιατί τότε δεν θα ήταν ΝΔ.

Σε ερώτηση αν είχε συνάντηση με τους κ.κ Καραμανλή και Σαμαρά είπε: «Δεν με ζήτησαν, δεν τους είδα, δεν τους ζήτησα, δεν με είδαν. Αν μου ζητούσαν θα τους έβλεπα». 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γίνεται ο πρώτος που καταθέτει επισήμως υποψηφιότητα με την προθεσμία να λήγει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού. 

Στην κατάθεση της δικής του υποψηφιότητας θα προχωρήσει αύριο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όσο για τον Αδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε την Πέμπτη πως βρίσκεται κοντά στη συγκέντρωση των 50 υπογραφών. 

«Πλησιάζω τον αριθμό 50. Δεν τον έχω φτάσει, αλλά είμαι κοντά. Είμαι πολύ αισιόδοξος» είπε στο Mega, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Θα τις μαζέψω, θα είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω. Έτσι μπαίνουμε στη μάχη».

 

Βιωσιμη Αναπτυξη - Εντυπη Εκδοση

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EISD) εκδίδει το περιοδικό "Βιώσιμη Ανάπτυξηπου έχει
σαν στόχο την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για θέματα που προάγουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με σκοπό την
πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ευημερίας του ανθρώπου, καταπολέμησης της φτώχειας,
προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
 

  Κάντε Κλικ για να διαβάσετε το 13ο Τεύχος     

 

..

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Social Network