Thursday, 13 May 2021
Back You are here: Αρχική ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Παρουσιάστηκε το iPhone 6S

Παρουσιάστηκε το iPhone 6S

Με το ερώτημα «πώς συνεχίζεις την επιτυχία του προηγούμενου μοντέλου»  ξεκίνησε την παρουσίαση των  δύο νέων κινητών τηλεφώνων της Apple ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  Τιμ Κουκ, στο Σαν Φρανσίσκο.

Το νέο iPhone 6S και το μεγαλύτερο αδελφάκι 6Splus διαθέτουν πολύ ισχυρότερους επεξεργαστές και νέες ισχυρότερες φωτογραφικές κάμερες. Μένει να φανεί αν θα αρέσουν και πόσο και στους καταναλωτές. Παράλληλα η Apple παρουσίασε ένα νέο μοντέλο της ταμπλέτας iPad με οθόνη 12,9 ιντσών και ισχυρό επεξεργαστή.

Ωστόσο, οι μετοχές της Apple κινήθηκαν καθοδικά μετά τις ανακοινώσεις, καθώς οι επενδυτές δεν έδειξαν το ίδιο εντυπωσιασμένοι, περιμένοντας μάλλον κάτι περισσότερο, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και το ΒΒC. Η εταιρεία πούλησε 19% λιγότερα iPad στο εννεάμηνο Οκτωβρίου 2014-Ιουνίου 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο εννεάμηνο και προσδοκά να αυξήσει και πάλι ετις πωλήσεις της με το νέο μεγαλύτερο iPad.

Η Apple -δια του Τιμ Κουκ- παρουσίασε επίσης ένα «πενάκι» (Apple Pencil) που συνοδεύει το νέο iPad, καθώς κι ένα προαιρετικό αποσπώμενο πληκτρολόγιο, που συνδέεται μαγνητικά με την ταμπλέτα. To πενάκι έχει αισθητήρες στη μύτη του, ώστε να μιμείται τη γραφή ενός στιλό σε χαρτί.

Το νέο iPad Pro διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή, ζυγίζει 760 γραμμάρια, έχει διάρκεια μπαταρίας δέκα ώρες και θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Νοέμβριο, σε τιμή από 799 έως 1.079 δολάρια, ανάλογα με την μνήμη του και το αν παρέχει σύνδεση 4G. Το έξτρα πενάκι θα κοστίζει 99 δολάρια και το πληκτρολόγιο 169 δολάρια.

Η νέα «έξυπνη» συσκευή Apple TV, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Οκτωβρίου με τιμή από 149 δολάρια, περιλαμβάνει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών εφαρμογών (apps), ένα τηλεχειριστήριο με οθόνη αφής κι ένα μικρόφωνο, ώστε η συσκευή της τηλεόρασης να ελέγχεται φωνητικά από τον χρήστη, με τη βοήθεια της ψηφιακής βοηθού Siri, που θα απαντά σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τα διαθέσιμα τηλεοπτικά προγράμματα. Επιπλέον, με το νέο τηλεχειριστήριο, που θυμίζει το Wii της Nintendo, ο χρήστης μπορεί να παίξει βιντεοπαιγνίδια στην τηλεόρασή του σαν να είναι παιγνιδοκονσόλα.

Όσον αφορά τα νέα iPhones 6S (με οθόνη 4,7 ιντσών) και 6S Plus (με οθόνη 5,5 ιντσών), το βασικό καινοτομικό χαρακτηριστικό τους είναι η «τρισδιάστατη» αφή (3D Τouch), που τους επιτρέπει να καταλαβαίνουν τη διαφορετική πίεση που ασκεί ο χρήστης στην οθόνη. Επιπλέον, οι νέες συσκευές θα μπορούν να παίξουν βίντεο με ανάλυση 4Κ (τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την υψηλή ανάλυση 1080p), ενώ η οπίσθια κάμερά τους έχει αναβαθμιστεί στα 12 μεγαπίξελ. Τα νέα μοντέλα, στα οποία θα «τρέχει» το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 9, θα κυκλοφορήσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η Apple ανακοίνωσε και μια νέα αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημά της για «έξυπνα» ρολόγια Watch OS, που θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ παρουσίασε και ένα νέο μοντέλο του smartwatch της.

Αξιοσημείωτη στην εκδήλωση της Apple ήταν η παρουσία για πρώτη φορά της μεγάλης ανταγωνίστριας Microsoft, η οποία παρουσίασε το νέο λογισμικό της Office ειδικά προσαρμοσμένο για το νέο iPad Pro. Οι φανατικοί της Apple μάλλον θα έφριξαν από το θέαμα!

Εν κατακλείδι, όπως σχολίασε μάλλον εύχστοχα ένας αναλυτής, «γίνεται όλο και πιο δύσκολο για την Apple να ανταγωνιστεί τον εαυτό της».

 

Βιωσιμη Αναπτυξη - Εντυπη Εκδοση

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EISD) εκδίδει το περιοδικό "Βιώσιμη Ανάπτυξηπου έχει
σαν στόχο την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για θέματα που προάγουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με σκοπό την
πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ευημερίας του ανθρώπου, καταπολέμησης της φτώχειας,
προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
 

  Κάντε Κλικ για να διαβάσετε το 13ο Τεύχος     

 

..

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Social Network