Thursday, 13 May 2021
Back You are here: Αρχική ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Αντέχει ο ελληνικός τουρισμός σύμφωνα με τον ΕΟΤ

Αντέχει ο ελληνικός τουρισμός σύμφωνα με τον ΕΟΤ

Αντέχει  ο ελληνικός τουρισμός παρά τις  τεράστιες δυσκολίες της περιόδου, σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τόσο στο επίπεδο των αφίξεων όσο και στο επίπεδο των εσόδων.

Ειδικότερα, ο ι αφίξεις εμφανίζουν σημαντική άνοδο, σχεδόν 7% στο σύνολο της χώρας, «γεγονός πρωτοφανές αν συνεκτιμηθεί ότι το 2015 ακολουθεί δύο χρονιές ιστορικών ρεκόρ για τον Ελληνικό Τουρισμό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Φορείς των tour operators του εξωτερικού, πχ η γερμανική DRV, τονίζει ο ΕΟΤ, επιβεβαιώνουν ότι δεν καταγράφεται πρόβλημα ακυρώσεων στα προγραμματισμένα ταξίδια, κατά τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, παρατηρείται υστέρηση στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής.

Όπως παρατηρεί ο ΕΟΤ, το γεγονός αυτό είναι αναστρέψιμο και εφ´ όσον επιστρέψουμε σύντομα στους κανονικούς ρυθμούς, είναι εύλογη η πρόβλεψη ότι το 2015 θα κλείσει, για 3η χρονιά, με θετικό πρόσημο.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, παράλληλα με τους παράγοντες του ελληνικού δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ο ΕΟΤ αναφέρει, ότι εργάζονται καθημερινά και συστηματικά όλοι οι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες .

Μόνο ως παραδείγματα: η ΑΒΤΑ (Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας) επέλεξε την Πελοπόννησο για τη μεγάλη ετήσια συνάντηση 600 και πλέον μελών της τον Οκτώβριο 2015, η TUI μόλις ολοκλήρωσε την παρουσίαση του νέου της προγράμματος στην Κρήτη παρουσία 100 και πλέον Γερμανών δημοσιογράφων, η USTOA (Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ΗΠΑ) δηλώνει δημόσια την εκτίμηση ότι η κρίση δεν θα επηρεάσει τον Ελληνικό Τουρισμό.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα δημοσιεύματα εμβληματικών ΜΜΕ τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ όπως το CNN, TELEGRAPH, USA TODAY, BLOOMBERG, GUARDIAN, καθώς και κλαδικά έντυπα μεγάλης επιρροής όπως το FW, όπου τονίζουν ότι η τάση της τουριστικής κίνησης παραμένει σταθερή, ότι οι τουρίστες απολαμβάνουν τις διακοπές τους χωρίς προβλήματα ή ότι ο Τουρισμός θωρακίστηκε από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης, ενθαρρύνοντας έτσι τους τουρίστες να επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Η ανησυχία, λόγω των πολιτικών εκκρεμοτήτων, είναι κατανοητή, σημειώνει ο ΕΟΤ. «Οι δημόσιες τοποθετήσεις, όμως, επί της βάσεως μη εξακριβωμένων πληροφοριών, οδηγούν, αφ´ ενός στην αναπαραγωγή μίας ανακριβούς εικόνας που δεν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και που τραυματίζει τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας και αφ΄ ετέρου αποθαρρύνει τους διεθνείς μας εταίρους στην καθημερινή προσπάθειά τους για τη διατήρηση του θετικού προσήμου στα μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού», υπογραμμίζει ο ΕΟΤ.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού τέλος σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, εργάζεται με το διεθνές του δίκτυο, προκειμένου να μεταδίδει την πραγματική κατάσταση και να αποτυπώνει την κίνηση της αγοράς με ακρίβεια.

 

Βιωσιμη Αναπτυξη - Εντυπη Εκδοση

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EISD) εκδίδει το περιοδικό "Βιώσιμη Ανάπτυξηπου έχει
σαν στόχο την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για θέματα που προάγουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με σκοπό την
πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ευημερίας του ανθρώπου, καταπολέμησης της φτώχειας,
προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
 

  Κάντε Κλικ για να διαβάσετε το 13ο Τεύχος     

 

..

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Social Network