Saturday, 28 January 2023
Back You are here: Αρχική ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η Γερμανία πρέπει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου πιο πολύ από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε.

Η Γερμανία πρέπει να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου πιο πολύ από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε.


Ακούγεται αιρετικό αλλά ο για πολλούς λόγους ο  αμφιλεγόμενος Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο το 2018

Ένα βίντεο ιστορικής σημασίας

Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2018, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τραμπ, στη σύνοδο του ΟΗΕ, προειδοποιούσε ευθέως τους Γερμανούς ότι με την πολιτική τους και ειδικά με την κατασκευή του Nord stream 2, θα γίνονταν ενεργειακά εξαρτημένοι από το ρωσικό φυσικό αέριο.
 
Τότε οι Γερμανοί γελούσαν σήμερα κανεις δεν γελάει εκτός από τον παμπόνηρο Βλάντιμιρ Πούτιν
 
Υπάρχει ένα βίντεο που αυτές τις μέρες έγινε viral και καταγράφει την αντίδραση της γερμανικής αντιπροσωπείας. Τα μέλη της χασκογελούν και ειρωνεύονται για τα όσα λέει ο Αμερικανός πρόεδρος. Ακολούθησε μάλιστα και επίσημη απάντηση της γερμανικής αντιπροσωπείας, που φαίνεται να αντιδρά γελώντας στο βίντεο, όπου υποστήριξε ότι η Ευρώπη χρειάζεται το Nord Stream 2 επειδή η έλλειψή του θα μπορούσε να οδηγήσει την Ρωσία στην αγκαλιά της Κίνας.
 
Ταυτόχρονα, τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, άρχισαν να δημοσιεύουν ειρωνικά άρθρα και σχόλια για την συγκεκριμένη παρέμβαση Τραμπ. Είναι τα ίδια ΜΜΕ, που βάφτιζαν τον Τραμπ ως «αχυράνθρωπο του Πούτιν»!
Σήμερα, εκείνη η δήλωση έχει δικαιωθεί πλήρως. Η Γερμανία είναι εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο, ο νέος αγωγός ακυρώθηκε, τα ειρωνικά γέλια των Γερμανών κόπηκα και όλα τα ΜΜΕ που τότε ειρωνεύονταν τον Τραμπ, σήμερα ξιφουλκούν κατά της Ρωσίας και της Γερμανίας για την πολιτική που ακολούθησε τόσα χρόνια!
Αυτά φυσικά δεν έχουν πλέον καμία σημασία. Το δίδαγμα είναι ότι
 
Τώρα πια η Γερμανία θα α χρειαστεί να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου και μάλιστα περισσότερο από κάθε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης του 15% της ποσότητας που αγοραζόταν ως τώρα.
Τα παραπάνω εκτιμά το Γερμανικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε δεδομένα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Το Βερολίνο θα πρέπει να βρει κάποιον τρόπο να εξοικονομήσει 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τις αρχές του τρέχοντα μήνα ως τον Μάρτιο του 2023 για να επιτευχθεί ο στόχος των Βρυξελλών. Πρόκειται για ποσότητα ίση με την ετήσια μέση κατανάλωση 5 εκατομμυρίων τετραμελών νοικοκυριών.
Λόγω της υψηλής κατανάλωσης αερίου που κάνει, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης καλείται να κάνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση από κάθε-άλλη χώρα της ΕΕ, καθώς θα πρέπει να εξοικονομήσει σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου που θα πρέπει να αποθηκευτεί στη Γηραιά Ήπειρο.
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), ο Ζίγκφριντ Ρούσβουρμ, κάλεσε την κυβέρνηση να επισπεύσει τα μέτρα εξοικονόμησης και προειδοποίηση πως επιχειρήσεις που προσπαθούν να κάνουν μετάβαση από το αέριο στο πετρέλαιο αντιμετωπίζουν προσκόμματα και καθυστερήσεις λόγω της γραφειοκρατίας.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρειαστούν μέτρα όπως η αντικατάσταση ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων που λειτουργούν με την καύση αερίου με εργοστάσια που καίνε άνθρακα.
«Δεν είναι αυτή η ταχύτητα που χρειάζεται η Γερμανία στη διαχείριση κρίσεων», είπε ο επικεφαλής του BDI. 
«Η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης από ιδρύσεως της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί για να εξοικονομηθεί αέριο ώστε να αποτραπούν διακοπές της παραγωγής. Είναι ζήτημα αποφασιστικότητας και ταχύτητας», υποστήριξε. 
 

Βιωσιμη Αναπτυξη - Εντυπη Εκδοση

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EISD) εκδίδει το περιοδικό "Βιώσιμη Ανάπτυξηπου έχει
σαν στόχο την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για θέματα που προάγουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με σκοπό την
πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ευημερίας του ανθρώπου, καταπολέμησης της φτώχειας,
προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
 

  Κάντε Κλικ για να διαβάσετε το 13ο Τεύχος     

 

..

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Social Network