Περισσότερα αντιοξειδωτικά στα βιολογικά προϊόντα
- Details
- Category: ΤΡΟΦΙΜΑ
Τα αντιοξειδωτικά που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο οργανισμός μας τα βρίσκουμε στα βιολογικά προϊόντα. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Newcastle, στη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από τη συστηματική ανάλυση και επανεξέταση 343 παλαιότερων επιστημονικών μελετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα διατροφικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, όπως και τα υποπροϊόντα τους, είναι ανώτερης διατροφικής αξίας από τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας. Η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες , οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, καρδιαγγειακών και νευροεκφυλιστικών παθήσεων, είναι μεγαλύτερη κατά 60% . Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, τα βιολογικά προϊόντα περιέχουν λιγότερα βαρέα μέταλα και κατάλοιπα ζιζανιοκτόνων-εντομοκτόνων κατά τέσσερις φορές λιγότερο από ότι τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας.. Για παράδειγμα στις βιολογικές καλλιέργειες η περιεκτικότητα σε κάδμιο είναι 48% μικρότερη.