Monday, 18 October 2021
Back You are here: Αρχική ΤΟ 10.. 10 τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων

10 τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων


Ολόκληρο αυγό
Υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί έκρηξη, το αυγό θα γίνει χίλια κομμάτια

Αλλαντικά
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μικροκύματα τα αλλαντικά τα κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνα, καθώς αυξάνουν την παραγωγή της οξυχοληστερόλης, που είναι πιο άμεσα επικίνδυνη για την καρδιά από τη χοληστερόλη.

Λουκάνικα                                                                                                                                                                                            Ισχύει ότι και με τα αλλαντικά

Παγωμένα κρέατα
Η διαφορά της θερμοκρασίας και η άνιση κατανομή της στην επιφάνειά του μπορεί να ευνοήσει τη δημιουργία βακτηρίων, αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης ασθενειών σχετικές με την κατανάλωση τροφών.

Καυτερές πιπεριές                                                                                                                                                                                Υπάρχει κίνδυνος να πιάσει προκληθεί φωτιά μέσα στον φούρνο. Ακόμα και αν δεν πιάσει φωτιά θα δημιουργηθούν αναθυμιάσεις. Η καψαϊκίνη που περιέχουν απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων, με αποτέλεσμα να σας προκαλέσει τσούξιμο στα μάτια και βήχα!

Κόκκινη σάλτσα
Η πίεση που ασκείται στη σάλτσα από τη λειτουργία του φούρνου, συσσωρεύει ατμό στην επιφάνεια της σάλτσας, με αποτέλεσμα έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα να πιτσιλάει σ όλο το φούρνο

Σταφύλια
Εχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο με εκρήξεις σταφυλιών στον φούρνο μικροκυμάτων. Κάποιοι χρήστες του Διαδικτύου το δοκιμάζουν για πλάκα. Είναι πολύ επικίνδυνο.

Μητρικό γάλα
Το μητρικό γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων δεν ζεσταίνεται ισομερώς σε όλα του τα σημεία με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να «καεί» το μωρό πίνοντας το.

Ρύζι 

Όσο περισσότερη ώρα μείνει σε θερμοκρασία δωματίου το ρύζι μετά τα μικροκύματα, τόσα περισσότερα βακτήρια (Bacillus cereus) αρχίζουν να δημιουργούνται. Αυτά τα βακτήρια παράγουν τοξίνες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διάρροια ή εμετό και ναυτία.

Πανζάρια 

Τα παντζάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα και άμα τα ξαναζεστάνουμε μπορεί να μετατραπούν σε καρκινογόνα άλατα.

 

Βιωσιμη Αναπτυξη - Εντυπη Εκδοση

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EISD) εκδίδει το περιοδικό "Βιώσιμη Ανάπτυξηπου έχει
σαν στόχο την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για θέματα που προάγουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με σκοπό την
πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ευημερίας του ανθρώπου, καταπολέμησης της φτώχειας,
προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
 

  Κάντε Κλικ για να διαβάσετε το 13ο Τεύχος     

 

..

Social Network