Friday, 24 September 2021
Back You are here: Αρχική ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ομάδα θεσσαλονικέων συνεπής, για 20η χρονιά, στον ιστιοπλοϊκό διαγωνισμό Aegean Regatta

Ομάδα θεσσαλονικέων συνεπής, για 20η χρονιά, στον ιστιοπλοϊκό διαγωνισμό Aegean Regatta

Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο σε ηλικία πλήρωμα που συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση και ίσως το μοναδικό που έχει συμμετάσχει ανελλιπώς σε όλους τους ιστιοπλοϊκούς διαγωνισμούς της Aegean Regatta.

Το μακρινό 2001 μία ομάδα φίλων από τη Θεσσαλονίκη οι Γιάννης Τιμοθέου, Δήμος Κουλούρης, Χρήστος Τσιμπουκίδης, Πέτρος Σκάλκος, Χρήστος Παππάς και ο Αθηναίος Γιώργος Μπαλάφας συμμετείχαν, ως αμιγώς ανδρικό πλήρωμα, στην πρώτη διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση Aegean Regatta. Τότε ο νεαρότερος ήταν 35 χρονών και ο μεγαλύτερος 40 χρονών.

Φέτος, 20 χρόνια μετά, η ίδια παρέα, σαφώς μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά πάντα με την ίδια αγάπη για την θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, συμμετέχουν και πάλι στην διοργάνωση κρατώντας την υπόσχεση που είχαν δώσει ότι θα είναι παρών κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη διοργάνωση για όσο τους το επιτρέπουν οι δυνάμεις τους, δεν θα γίνουν ποτέ μεικτό πλήρωμα και η θέση όποιου δεν μπορεί να συμμετέχει, μόνο λόγω ανωτέρας βίας, θα καλυφθεί από άλλον αρκεί να καλύπτει κάποιες προϋποθέσεις όπως: να γνωρίζει ιστιοπλοΐα, να έχει χιούμορ και να τρέχει για τον αγώνα και όχι μόνο για τη νίκη.

Πρόκειται για μία παρέα παιδικών φίλων που γνωρίστηκαν και αγάπησαν τη θάλασσα μέσα από τον ναυτοπροσκοπισμό. Συνέχισαν την ενασχόλησή τους με τον ναυταθλητισμό, συμμετείχαν σε πολλούς μικρούς τοπικούς αγώνες και δοκίμασαν με επιτυχία, τις δυνάμεις τους σε άλλους μεγαλύτερους. 

Στην πορεία των 20 ετών συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πλήρωμα και άλλοι αθλητές όπως: Θάνος Τιμοθέου (γιος του Γιάννη), Νικόλας Κουλούρης (γιος του Δήμου), Νικόλας Σιάυλος και Μιχάλης Γιαννουγλίδης που κάλυψαν ουσιαστικά τη θέση ενός μέλος του πληρώματος που δεν μπορούσε να συμμετέχει.

Κάθε χειμώνα προετοιμάζονται για την επόμενη διοργάνωση κάνοντας τις δικές τους "προπονήσεις" (συνάντηση συνήθως σε κάποια ταβέρνα) και κάθε καλοκαίρι συναντιούνται, no matter what, για να συμμετέχουν σε μία διοργάνωση που την αγαπούν και την τιμούν με την παρουσία τους .Γίνονται όλοι μία ομάδα και ο καθένας, ανάλογα με τις δεξιότητές του, αναλαμβάνει το πόστο του. Δεν είναι λίγες οι φορές που κέρδισαν ιστιοδρομίες αλλά και αγώνες στην κατηγορία τους (2014).Κάποια από τα σκάφη με τα οποία συμμετείχαν ήταν ο Aeolos, το Hakuna Matata (HAKUNA MATATA SAILING TEAM GRE845) ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν με το MELTEMI ( MELTEMI GRE1701 Sailing Team). Στόχος τους είναι η συμμετοχή και σκοπός τους να βρεθούν όλοι μαζί, να αφήσουν μακριά τις σκοτούρες της καθημερινότητας, να έρθουν σε επαφή με τα πληρώματα των άλλων σκαφών, να επισκεφθούν τα νησιά μας και να γνωρίσουν τους ανθρώπους τους αλλά και να διεκδικήσουν τη νίκη χωρίς όμως αυτή να είναι και αυτοσκοπός.

Φέτος, τα μέλη του πληρώματος είναι πέντε: Γιάννης Τιμοθέου (60 ετών), Πέτρος Σκάλκος (55 ετών), Χρήστος Τσιμπουκίδης (56 ετών), Χρήστος Παππάς (52 ετών) και Γιώργος Μπαλάφας (60 ετών). Είναι ίσως το μεγαλύτερο σε ηλικία πλήρωμα που συμμετέχει στη διοργάνωση και ίσως το μοναδικό που έχει συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις της Aegean Regatta.

Μπορεί οι δυνάμεις τους σιγά σιγά να τους εγκαταλείπουν, να τους προβληματίζει η ένταση του ανέμου ή τα έντονακαιρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να συναντήσουν,  όμως η αγάπη τους για τη θάλασσα και όλα όσα παίρνουν από αυτήν αλλά και η δυνατή φιλία που τους συνδέει, υπερισχύουν.

Η Aegean Regatta είναι μία διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που ξεκίνησε το 2001 και διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2021 είναι ο Α.Σ.Ι.Α.Θ. ΡΟΔΟΥ και συνδοργανωτές Όμιλοι οι: Ιστιοπλοϊκός Όμιλο Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Χίου, ΠΕΚΕΒ Χίου, Ν.Ο. Λέρου

Από το 2001 μέχρι και σήμερα πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κώ, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο, Σύρο και Σκύρο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς.
Στη φετινή διοργάνωση «Aegean Regatta 2021» συμμετέχουν 35 σκάφη που θα ακολουθήσουν την διαδρομή Λέρος - Κως - Σύμη – Ρόδος καλύπτοντας τα 35 ναυτικά μίλια της απόστασης. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 23 Αυγούστου.

Περισσότερα: http://www.aegeanregatta.gr/gr/the-race-el/racehistory-el.html

Το πρόγραμμα της φετινής ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης:

 http://www.aegeanregatta.gr/gr/the-race-el/programma-agona.html

 

 

 

Βιωσιμη Αναπτυξη - Εντυπη Εκδοση

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EISD) εκδίδει το περιοδικό "Βιώσιμη Ανάπτυξηπου έχει
σαν στόχο την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για θέματα που προάγουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με σκοπό την
πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ευημερίας του ανθρώπου, καταπολέμησης της φτώχειας,
προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
 

  Κάντε Κλικ για να διαβάσετε το 13ο Τεύχος     

 

..

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Social Network