Friday, 09 December 2022
Back You are here: Αρχική ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γεύσεις και αρώματα Θεσσαλονίκης στην έκθεση «National Geographic Food Festival» στο Λονδίνο

Δυναμικό γευστικό «παρών» έδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Λονδίνο, συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση γαστρονομικού ενδιαφέροντος «National Geographic Food Festival» του περιοδικού National Geographic Traveller. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα (16/7) το απόγευμα στο Λονδίνο ένα εντυπωσιακό cooking show-παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρίας Καραγιάννη- μετατρέποντας το περίπτερο του ΕΟΤ στην εν λόγω έκθεση σε μια φιλόξενη τραπεζαρία με γεύσεις και αρώματα Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή στη διεθνή έκθεση του National Geographic Traveller έρχεται σε συνέχεια της παγκόσμιας διάκρισης που επιτεύχθηκε με την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας.


Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο «National Geographic Food Festival», ο γνωστός σεφ της πόλης και μόνιμος συνεργάτης του ομίλου Ergon Παναγιώτης Ξάνθης μαγείρεψε ζωντανά στο κοινό της έκθεσης «κριθαράκι θαλασσινών», δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν μια χαρακτηριστική συνταγή της πόλης, παρασκευασμένη εξολοκλήρου με προϊόντα της περιοχής. Ο σεφ δημιούργησε και προσέφερε στους συμμετέχοντες ένα πιάτο που αναδείκνυε όλες τις γεύσεις και τα αρώματα της θάλασσας, ισορροπημένα τέλεια με πινελιές φρεσκάδας. Το πιάτο συνοδευόταν άριστα με ένα ποτήρι λευκό κρασί και συγκεκριμένα με το CHÂTEAU του NICO LAZARIDI, ένα νέο χαρμάνι που συνδυάζει την αρωματική πολυπλοκότητα του Sauvignon Blanc, την οξύτητα του Ασύρτικου και τις ευχάριστες ανθικές νότες της Μαλαγουζιάς και αφήνει μια μακρά αρωματική επίγευση.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας που εντάσσεται στο δίκτυο της Unesco και διαθέτει όλα τα εχέγγυα, για να καθιερωθεί ως πρότυπος γαστρονομικός προορισμός, αναγνωρίσιμος σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι γαστρονομικοί θησαυροί της Θεσσαλονίκης είναι αμέτρητοι και βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διεθνή έκθεση γαστρονομίας του περιοδικού National Geographic Traveller έγινε με την άψογη συνεργασία και υποστήριξη του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Σχετικά Άρθρα

 

Βιωσιμη Αναπτυξη - Εντυπη Εκδοση

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EISD) εκδίδει το περιοδικό "Βιώσιμη Ανάπτυξηπου έχει
σαν στόχο την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για θέματα που προάγουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με σκοπό την
πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ευημερίας του ανθρώπου, καταπολέμησης της φτώχειας,
προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
 

  Κάντε Κλικ για να διαβάσετε το 13ο Τεύχος     

 

..

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Social Network