Friday, 24 September 2021
Back You are here: Αρχική ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Η μείωση της ζάχαρης σε συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά μπορεί να αποτρέψει τις ασθένειες σε εκατομμύρια άτομα

Η μείωση κατά 20% της ζάχαρης από τα συσκευασμένα τρόφιμα και κατά 40% από τα ποτά θα μπορούσε να αποτρέψει 2,48 εκατομμύρια καρδιαγγειακές παθήσεις (όπως εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές, καρδιακές ανακοπές), 490.000 θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα και 750.000 περιστατικά σακχαροδιαβήτη στις ΗΠΑ καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του ενήλικου πληθυσμού.

Ομάδα ερευνητών, με συντονιστή το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ), ποσοτικοποίησε τις  επιπτώσεις στην υγεία και την οικονομία που θα είχε μια ρεαλιστική πολιτική μείωσης της ζάχαρης.

Σημείωση. Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχε η Δρ. Ρενάτα Μίχα, που είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Tufts της Αμερικής.

   *Siyi Shangguan, Dariush Mozaffarian, Stephen Sy, Yujin Lee, Junxiu Liu, Parke E. Wilde, Andrea L. Sharkey, Erin A. Dowling, Matti Marklund, Shafika Abrahams-Gessel, Thomas A. Gaziano, Renata Micha. 27.8.2021 Health Impact and Cost-Effectiveness of Achieving the National Salt and Sugar Reduction Initiative Voluntary Sugar Reduction Targets in the United States: A Micro-Simulation Study. Circulation, 2021; DOI: 10.1161/CIRCULATIONAHA.121.053678

Σχετικά Άρθρα

 

Βιωσιμη Αναπτυξη - Εντυπη Εκδοση

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (EISD) εκδίδει το περιοδικό "Βιώσιμη Ανάπτυξηπου έχει
σαν στόχο την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για θέματα που προάγουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με σκοπό την
πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ευημερίας του ανθρώπου, καταπολέμησης της φτώχειας,
προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων.
 

  Κάντε Κλικ για να διαβάσετε το 13ο Τεύχος     

 

..

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Social Network