Η Ελλάδα φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό σεμινάριο «AI Connect» της Google, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός υπέγραψε τη σημασία της πρόσφατα δημοσιευμένης Εθνικής Εθνικής Στρατηγικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη διάκριση της χώρας με την επιλογή του έργου “Pharos” ως μία από τις επτά ΑΙ Factories από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό το επίτευγμα κατατάσσει την Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη για την ανάπτυξη υποδομών τεχνητή νοημοσύνης.
Η τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για τη βελτίωση των δημοσίων πολιτικών, με εφαρμογές στους τομείς της υγείας, της πολιτικής προστασίας και της πολιτικής ζωής. Εξίσου σημαντική είναι η ανάγκη ελέγχου των κινδύνων που ενδέχεται να προκύψουν από την υιοθέτησή της. Η Ελλάδα επιδιώκει να πρωτοστατήσει στην εξειδίκευση του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου (ΑΙ Act), διασφαλίζοντας την ισορροπία μεταξύ καινοτομίας και προστασίας.
Το σεμινάριο, που συνδιοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και τη Google, ανέδειξε την αξία της τεχνητής νοημοσύνης ως μοχλού βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα στον νέο ψηφιακό κόσμο.
Τετάρτη, 2 Απριλίου
:
- UNESCO: Η μείωση των παγετώνων θέτει σε κίνδυνο την τροφή και το νερό 2 δισ. Ανθρώπων
- Ο βαθύς ύπνος «φάρμακο» για τον εγκέφαλο – Πώς η έλλειψή του αυξάνει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ
- Θα ωθήσει τις εταιρείες το νέο πρότυπο net zero του SBTi;
- Ο Τραμπ διατάσσει γαλλικές εταιρείες να συμμορφωθούν με την απαγόρευση ποικιλομορφίας
- Από την έρημο… στη γονιμότητα της γης
- Εθελοντισμός: Γέφυρα γνώσης για τα ακριτικά νησιά
- Ο Δήμος Τήνου προωθεί την «ανακύκλωση» με έξυπνο τρόπο
- «Ανάσα» οξυγόνου και δροσιάς οι «Πράσινες Στέγες» για τις πόλεις
- Αυξημένη η έκθεση στις επιβλαβείς τοξίνες λόγω κλιματικής αλλαγής
- Ο άνθρωπος «βλάπτει σοβαρά» την βιοποικιλότητα – Απώλειες σε θηλαστικά, αμφίβια, ερπετά