Η κλιματική αλλαγή θα εκτοξεύσει το κόστος της απανθρακοποίησης στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα στο περιοδικό Nature . Σύμφωνα με τη μελέτη, η μείωση της παραγωγής υδάτινων πόρων λόγω της κλιματικής κρίσης ενδέχεται να μειώσει την υδροηλεκτρική παραγωγή έως και 23% έως το 2050, ενώ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται κατά 2%.
Αυτές οι αλλαγές θα επιδεινώσουν την πίεση στο ενεργειακό δίκτυο, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο. Για την προσαρμογή, την ανάπτυξη 139 γιγαβάτ νέας παραγωγικής ικανότητας την περίοδο 2030-2050, το κόστος που μπορεί να φτάσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια (+7%).
Επιτροπές στις Υποδομές Ενέργειας και Νερού Η μελέτη αναδεικνύει τις κλιματικές αλλαγές στο νερό, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας, οι αλλαγές στις βροχοπτώσεις και η μείωση του χιονιού, επηρεάζουν σημαντικά την υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία καλύπτει το 20% της ενέργειας παραγωγής στις περιοχές αυτές.
Ανάγκη για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Η κάλυψη των ενεργειακών ελλείψεων θα απαιτήσει συνδυασμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εν τω μεταξύ, η αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια λόγω των αναγκών άντλησης νερού θα επηρεάσει περιοχές όπως το Κολοράντο, η Μοντάνα και η Καλιφόρνια.
Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της στρατηγικής προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα, εστιάζοντας σε βιώσιμες λύσεις για τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή.
Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου
:
- “Επαναστατικές Εξελίξεις για την Αντιμετώπιση της ΧΑΠ και του Άσθματος”
- Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Η Βιώσιμη Μετακίνηση του Αύριου
- Περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ για την προστασία των δασών
- Ταμείο Απανθρακοποίησης Νησιών: Μια Πρωτοβουλία για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Νησιωτικής Ελλάδας
- “Προς μια Πράσινη Μόδα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες στη Βιομηχανία Ένδυσης”
- Η Σλοβενία και η Στρατηγική της για τη Βιώσιμη Ενέργεια: Η Επένδυση στον Θερμοηλεκτρικό Σταθμό Sostanj και η Μετάβαση σε Καθαρές Πηγές Ενέργειας
- Φαράγγι Σαμαριάς: «Πράσινο φως» για δύο νέα έργα αναβάθμισης του Εθνικού Δρυμού
- Δημοσιονομική Βελτίωση και Μείωση Χρέους: Βήματα προς μια Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλειδί για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη”
- Σε τεντωμένο σκοινί η Παγκόσμια Συμφωνία για τα Πλαστικά – Σε επανάληψη το «έργο» της COP29