«Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να φτάσει μέχρι το 2030 η παραγωγή των βιολογικών προϊόντων στο 25% της παραγωγής». Τα παραπάνω τονίζει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Βιολογικών Αγορών-Παραγωγών Θεσσαλονίκης . Μιλώντας ο ίδιος για τη Βιολογική Γεωργία στη viosimi tv, αναφέρεται στο μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 28 Μαρτίου και στο οποίο μπορούν υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν όσοι αγρότες επιθυμούν να καλλιεργήσουν βιολογικά προϊόντα. Επισημαίνει επίσης ότι η ελληνική παραγωγή των βιολογικών προϊόντων είναι σήμερα πολύ χαμηλά στο 2 – 2,5 % της συνολικής παραγωγής αλλά είναι αισιόδοξος ότι οι έλληνες παραγωγοί θα κάνουν τη δική τους στροφή προς τις βιολογικές καλλιέργειες. Διατυπώνει παράλληλα ο κ. Παπαδοπουλος την πικρία του ότι μέχρι τώρα οι πραγματικοί παραγωγοί βιολογικών προϊόντων ουσιαστικά είναι εκτός προγραμμάτων «λόγω κακών κυβερνητικών επιλογών που σχεδίαζαν τα προγράμματα» και συμπληρώνει ότι «δεν υπήρχε ουσιαστική βοήθεια από το κράτος με ευθύνη και των ίδιων των παραγωγών που δεν απαιτούν όλοι μαζί τα δίκαια αιτήματά τους». Αναφέρεται επίσης σε κονδύλια της ΕΕ που υπάρχουν για τη διαφήμιση των βιολογικών προϊόντων, τα οποία και θα αξιοποιήσουν στο έπακρο. Τέλος μας «ξεναγεί» στις βιολογικές αγορές της Θεσσαλονίκης και αναφέρεται και στο κοινωνικό έργο που προσφέρουν.
Πέμπτη, 3 Ιουλίου
:
- Λειψυδρία και σπατάλη νερού: Η Ελλάδα μπροστά σε μια πρόκληση διαχείρισης φυσικών πόρων
- Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Ψηφιακό εργαλείο για την ευζωία και τη μείωση των αδέσποτων
- Ηράκλειο: Πρότυπο σχολικής ανακύκλωσης με συμμετοχή 82 σχολείων και πάνω από 17.000 μαθητές
- Εξόρυξη βαθέων υδάτων: Μια νέα πρόκληση για τη βιωσιμότητα των ωκεανών
- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ξηρασίας και Ερημοποίησης: Η Γη εκπέμπει σήμα κινδύνου
- Κλιματική ουδετερότητα με δικαιοσύνη: Ηθική και κοινωνική διάσταση της πράσινης μετάβασης
- Κλιματική κρίση: Οι δείκτες στο κόκκινο – Το όριο του +1,5°C αγγίζεται, το παράθυρο δράσης στενεύει
- Ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα για τις δασικές πυρκαγιές ζητούν επιστήμονες – Εστίαση στην πρόληψη και την προσαρμογή
- Η κλιματική κρίση επηρεάζει ακόμη και τη γεύση του τζιν
- Πέλλα – Αρχάγγελος Αλμωπίας: Καταστροφική χρονιά για τα κεράσια λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων