Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό προγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν 12 χώρες και 17 εταίροι και σκοπό έχει να ενταχθούν παραδοσιακά τρόφιμα της Ελλάδας στο τραπέζι του Ευρωπαίου πολίτη, μέσω μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που εμπλουτίζουν την αγροδιατροφική αλυσίδα με ανεκμετάλλευτες καλλιέργειες. Το ερευνητικό έργο, με τίτλο «Παραγοντικό εργαλείο προσομοίωσης για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας στην αγροδιατροφική αλυσίδα από το πιρούνι ως το χωράφι» (Fork-to-farm agent-based simulation tool augmenting BIOdiversity in the agri-food VALUE chain-BIOVALUE ) χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Horizon2020. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.993.562 ευρώ. Το έργο ξεκινά τον Οκτώβριο του 2021 και θα έχει χρονική διάρκεια τέσσερα έτη.
Πέμπτη, 3 Ιουλίου
:
- Λειψυδρία και σπατάλη νερού: Η Ελλάδα μπροστά σε μια πρόκληση διαχείρισης φυσικών πόρων
- Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Ψηφιακό εργαλείο για την ευζωία και τη μείωση των αδέσποτων
- Ηράκλειο: Πρότυπο σχολικής ανακύκλωσης με συμμετοχή 82 σχολείων και πάνω από 17.000 μαθητές
- Εξόρυξη βαθέων υδάτων: Μια νέα πρόκληση για τη βιωσιμότητα των ωκεανών
- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ξηρασίας και Ερημοποίησης: Η Γη εκπέμπει σήμα κινδύνου
- Κλιματική ουδετερότητα με δικαιοσύνη: Ηθική και κοινωνική διάσταση της πράσινης μετάβασης
- Κλιματική κρίση: Οι δείκτες στο κόκκινο – Το όριο του +1,5°C αγγίζεται, το παράθυρο δράσης στενεύει
- Ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα για τις δασικές πυρκαγιές ζητούν επιστήμονες – Εστίαση στην πρόληψη και την προσαρμογή
- Η κλιματική κρίση επηρεάζει ακόμη και τη γεύση του τζιν
- Πέλλα – Αρχάγγελος Αλμωπίας: Καταστροφική χρονιά για τα κεράσια λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων