Η πρώτη συναυλία των Massive Attack μετά από πέντε χρόνια στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου κατέρριψε το ρεκόρ παραγωγής των χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα ποτέ, αναφέρει σχετική έρευνα.
Επιστήμονες από το Κέντρο Έρευνας για την Κλιματική Αλλαγή Tyndall υποστηρίζουν ότι στο Φεστιβάλ στο Μπρίστολ μειώθηκαν οι εκπομπές άνθρακα 100%, καθώς η τροφοδότηση με ενέργεια έγινε με μπαταρίες και τα τρόφιμα που πωλήθηκαν στη διάρκειά του ήταν 100% vegan.
Η έκθεση συντάχθηκε με σύγκριση των εκπομπών από τη συναυλία των Massive Attack – γνωστή ως Act 1.5, αναφορά στη συνθήκη του ΟΗΕ για το κλίμα του 2015 -με τις εκπομπές από μια τυπική υποθετική υπαίθρια εκδήλωση ζωντανής μουσικής. Η Act 1.5 παρήγαγε 98% λιγότερες εκπομπές ενέργειας σε σύγκριση με τις άλλες συναυλίες, σύμφωνα με την έκθεση.
Τα vegan τρόφιμα και ένας στόλος ηλεκτρικών οχημάτων συνέβαλαν επίσης στη μείωση των εκπομπών ρύπων από την εστίαση κατά 89% και τις εκπομπές ρύπων από τις μεταφορές κατά 70%.
Ο Μαρκ Ντον, παραγωγός της Act 1.5, είπε ότι η συναυλία ήταν η «πιο καθαρή, πιο πράσινη εκδήλωση που έχει ποτέ διοργανωθεί». Ο Robert Del Naja των Massive Attack ή 3D δήλωσε ότι είναι «ευγνώμων στην ομάδα και το κοινό που παρήγαγαν την κορυφαία εκδήλωση στον κόσμο».
Δεδομένου ότι το ταξίδι των θεατών της συναυλίας αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό των εκπομπών μιας εκδήλωσης, οι ντόπιοι είχαν προτεραιότητα στην πρόσβαση της προπώλησης εισιτηρίων και δωρεάν ηλεκτρικά λεωφορεία εξυπηρέτησαν το κοινό σε συγκοινωνιακούς κόμβους. Δεν υπήρχε χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Οι κάτοχοι εισιτηρίων είχαν επίσης κίνητρα για να ταξιδέψουν με τρένα –κάποια ναυλωμένα ειδικά για τη συναυλία.
Κανένα απόβλητο από το Φεστιβάλ δεν κατέληξε σε χώρους υγειονομικής ταφής και ένα νέο δάσος με 19.000 βελανιδιές φυτεύτηκε σε απόσταση 40 μιλίων από τον χώρο του Φεστιβάλ
Δευτέρα, 21 Ιουλίου
:
- Το Παγκόσμιο Ταμείο για το Περιβάλλον σχεδιάζει μια νέα σειρά ομολόγων για τη διατήρηση της άγριας ζωής
- Το Ηνωμένο Βασίλειο καταργεί την πράσινη ταξινόμηση
- Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Επένδυση στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, με ερωτήματα για τη βιωσιμότητα
- Η στέγαση στο επίκεντρο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης
- «Η ΠΑΓΓΑΙΑ είναι το μάτι της Ελλάδας και της Ευρώπης στη Μεσόγειο»
- Ποιότητα αέρα στην Αττική: Ανάμεσα σε ανησυχητικές διακυμάνσεις και εκπλήξεις
- Ανθρωπογενής βία απέναντι στην άγρια ζωή: Ένα ακόμη θύμα η βιοποικιλότητα της Πίνδου
- Κλιματική κρίση και κουνούπια: Μια ανησυχητική σύνδεση
- Ευθανασία στην Ελλάδα: Από την κοινωνική αποδοχή στη θεσμική αποσιώπηση
- Νάξος: Ένα νησί που διδάσκει ισορροπία με τη φύση