Αποκλειστική συνέντευξη στο viosimi.gr παραχώρησε από τη Agrotica ο Παναγιώτης Μυλωνάς, διευθυντής του Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, αναφερόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γεωργία.
Ο κ. Μυλωνάς στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ορθολογικής χρήσης των φυτοφαρμάκων, επισημαίνοντας ότι η επιστημονική γνώση και η σωστή εφαρμογή των κανονισμών αποτελούν βασική προϋπόθεση τόσο για την προστασία των καλλιεργειών όσο και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εμφάνιση νέων ασθενειών και εχθρών των καλλιεργειών, φαινόμενο που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την κλιματική αλλαγή και τη μεταβολή των περιβαλλοντικών συνθηκών. Όπως τόνισε, η επιστημονική έρευνα και η συνεχής παρακολούθηση των καλλιεργειών είναι κρίσιμες για την έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στον σεβασμό προς την υγεία του καταναλωτή και του παραγωγού, σημειώνοντας ότι η βιώσιμη γεωργία περνά μέσα από πρακτικές που διασφαλίζουν την ασφάλεια των τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος και την υπεύθυνη χρήση των γεωργικών εισροών.
Η παρέμβασή του στο viosimi.gr ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο της επιστημονικής κοινότητας στη στήριξη της ελληνικής γεωργίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις για την αγροτική παραγωγή γίνονται ολοένα και πιο σύνθετες.
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου
:
- Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος για AI: «Το μέλλον θα κριθεί από το πόσο θα επιλέξουμε να παραμείνουμε άνθρωποι»
- Ελλάδα–Βραζιλία: Νέα ώθηση στη συνεργασία για βιώσιμο τουρισμό και αεροπορική συνδεσιμότητα
- Λε Κορμπιζιέ: Ο άνθρωπος που γονάτισε μπροστά στον Παρθενώνα και άλλαξε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική
- Η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης με 282 τίτλους και 47 εκδοτικούς οίκους
- Επιδοτήσεις έως 80% για επιχειρήσεις: Οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες από Αναπτυξιακό Νόμο, ΕΣΠΑ και LEADER
- Θεσσαλονίκη: 3.746 λιγότεροι μαθητές στα δημοτικά σε πέντε χρόνια – Η δημογραφική πρόκληση χτυπά την πόρτα των σχολείων
- Η φύση δίνει λύσεις στις αστικές πλημμύρες- Μελέτη για την οδό Εθνικής Αμύνης
- Παγκόσμια Ημέρα Βαμβακιού: Η Ελλάδα παράγει το 80% του ευρωπαϊκού βαμβακιού – Το στοίχημα της επόμενης ημέρας
- Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: 95 εκατ. ευρώ για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας – Ποιους κλάδους αφορά
- Αλιευτικά καταφύγια Κεντρικής Μακεδονίας: Πάνω από 2.000 επαγγελματικά σκάφη και υποδομές που χρειάζονται αναβάθμιση

