Γιατί είμαι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων:
α) Διότι δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσουν την επιστήμη που επιθυμούν όσοι δεν κατάφεραν να πετύχουν τη βάση εισαγωγής στις πανελλήνιες εξετάσεις και δεν έχουν χρήματα να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Είναι μύθος οτι το ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι για τους πλούσιους. Οι πλούσιοι ούτως ή άλλως θα φύγουν για σπουδές σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού και κυρίως στις ΗΠΑ και Μ.Βρετανία. Ένας όμως νέος θα μπορούσε να πληρώσει τα δίδακτρα, ακόμη και με προσωπική εργασία, σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στον τόπο του. Είναι τραγικό ένας νέος να σπουδάζει στη σχολή που τον οδηγεί το σύστημα με βάση την επίδοσή του στις Πανελλαδικές κι όχι στην σχολή που επιθυμεί. Ακόμη πιο τραγικό να στερείται τη δυνατότητα σπουδών.
β) Το επιχείρημα τι θα τους κάνουμε τόσους πτυχιούχους είναι ανόητο, από την στιγμή που δεν μπορείς να τους αποκλείσεις να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Αυτό το επιχείρημα θα είχε θέση στην Αλβανία του Χότζα.
γ) Η απουσία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα οδηγεί χιλιάδες Έλληνες στο εξωτερικό για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές με σημαντική επιβάρυνση στο ισοζύγιο πληρωμών. Το αντίθετο θα συμβεί εάν ιδρυθούν αγγλόφωνα ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα δέχονται και φοιτητές από το εξωτερικό και κυρίως τα Βαλκάνια.
δ) Θα επιστρέψουν στην Ελλάδα πολλοί Έλληνες που τώρα διδάσκουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού μεταξύ αυτών και στην Τουρκία. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στις πόλεις που θα λειτουργήσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια.
ε) Με ένα αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει την ποιότητα θα γλυτώσουμε από αμφιβόλου ποιότητας πτυχία του εξωτερικού που λειτουργούν μόνο για το κέρδος.
στ) Τέλος ο ανταγωνισμός θα έχει θετικό αποτέλεσμα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Αρκεί να υπάρξει κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο. Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο κινδυνεύει μόνο από τον κακό του εαυτό.