Τι μας θυμίζει αυτή η είδηση; «Κάποιοι διευθυντές βρετανικών σούπερ μάρκετ απέρριψαν τις κατηγορίες ότι επωφελούνται από την κρίση του κόστους ζωής εις βάρος των καταναλωτών».
Τι έχει συμβεί; Οι ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη πίεση στο βιοτικό επίπεδο των Βρετανών από τη δεκαετία του 1950 και έχουν εγείρει ερωτήματα για το ποιος ευθύνεται.
Ο κόσμος είναι επόμενο να γίνει καχύποπτος για το αν οι κυβερνήσεις κάνουν ό,τι μπορούν για να μην συνεχιστεί αυτό του ράλι της ακρίβειας που πιθανότατα σχετίζεται και με πιθανή κερδοσκοπία.
Συνδικάτα και πολιτικοί έχουν κατηγορήσει τα σούπερ μάρκετ για απληστία, εκτιμώντας ότι καθυστερούν να περάσουν στους καταναλωτές τις μειώσεις στις τιμές παραγωγού.
Ένας στους επτά ανθρώπους στη Βρετανία αντιμετώπισε πείνα το 2022 καθώς δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη φιλανθρωπική οργάνωση Trussell Trust.
Εμείς εδώ ας είμαστε σε εγρήγορση. Δεν είναι εποχές φιλανθρωπίας και ευεργετισμού από τους μεγάλους της αγοράς και από όλο το ενδιάμεσο κύκλωμα.