Δεν είναι μόνο στην πολιτική που πολλά από αυτά που λέγονται τελικά δεν γίνονται, αλλά και πολλά από αυτά που γίνονται δεν λέγονται.
Στις οικονομικές διαπραγματεύσεις, συμφωνίες και συναλλαγές πολλά από αυτά που κρύβουν οι δυο πλευρές μπορεί να τα «αποκαλύψει» η γλώσσα του σώματος αλλά και οι λέξεις και το κόμπιασμα κλπ που ακούγονται.
Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης ειδικοί λένε πως θα μπορούσαν οι ηχογραφήσεις ομιλιών στελεχών επιχειρήσεων να βοηθήσουν τους επενδυτές να «διαβάσουν» πίσω από τις λέξεις παρέχοντάς τους σημαντικές ενδείξεις για τα αληθινά συναισθήματα και τις προθέσεις των στελεχών αυτών και άρα βοηθώντας τους να καθορίσουν τις μελλοντικές τους επενδυτικές κινήσεις.
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να «βοηθήσει» σ αυτή την αποκρυπτογράφηση των προθέσεων;
Ο δισταγμός και οι λέξεις συμπλήρωσης κενών (τα «εμ…», «ε…», «χμ…»), οι μικρές λεπτομέρειες στον τόνο της φωνής που δεν τις «πιάνει» το ανθρώπινο αυτί, μπορούν αν «πουν» πολλά με εργαλείο την τεχνητή νοημοσύνη, λένε.
Θα μπορούσαν , λοιπόν, οι ηχογραφήσεις ομιλιών στελεχών επιχειρήσεων να βοηθήσουν τους επενδυτές να «διαβάσουν» πίσω από τις λέξεις παρέχοντάς τους σημαντικές ενδείξεις για τα αληθινά συναισθήματα και τις προθέσεις στελεχών και άρα βοηθώντας τους να καθορίσουν τις μελλοντικές τους επενδυτικές κινήσεις;