Εντός της νέας χρονιάς αναμένεται να ανοίξει το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τον «φροντιστή της γειτονιάς», με αποδέκτες τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία.
Το εν λόγω πρόγραμμα θα λειτουργήσει στα πρότυπα του «Προσωπικού Βοηθού» και των «Νταντάδων της Γειτονιάς». Το κράτος θα επιδοτεί την πρόσληψη ιδιώτη που θα αναλάβει να φροντίζει το άτομο το οποίο χρειάζεται βοήθεια στην καθημερινότητά του.
Η αξία του voucher θα ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ, ανάλογα με τις ώρες απασχόλησης του φροντιστή ο οποίος θα αμείβεται με εργόσημο και θα έχει πλήρη ασφάλιση.
Όπως ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, «ο φροντιστής θα έρχεται έτσι ώστε να φροντίσει κατ’ οίκον, έτσι όπως γίνεται και αυτή τη στιγμή από πάρα πολλούς ιδιώτες. Ένα άτομο που έχει ανάγκη δεν είναι μόνο ο ηλικιωμένος. Έχουμε μεγάλες ανάγκες σε ηλικιωμένους ανθρώπους που είναι κλινήρεις. Άνθρωποι που αυτή τη στιγμή ταλανίζονται με κινητικά ζητήματα ή και άνοια που μένουν μέσα στο σπίτι».
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής για να αποκτήσουν φροντιστή της γειτονιάς μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Παράλληλα θα δημιουργηθεί μητρώο όπου θα εγγράφονται όσοι επιθυμούν να εργαστούν ως φροντιστές
Σάββατο, 19 Απριλίου
:
- Το Θείο Πάθος του Χριστού: Ο Δρόμος προς την Ανάσταση
- Ο Μάρτης του 2025 ήταν από τους πιο θερμούς που έχουν καταγραφεί
- Η Ελλάδα μπροστά στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής: Η ανάγκη για ανθεκτικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη
- Η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο διεθνών πιστωτικών μορίων CO2 για την επίτευξη του νέου στόχου για το κλίμα
- Το 94% επιχειρήσεων προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης υγείας σύμφωνα με την Ετήσια Έρευνα της KPMG
- Τοξικοί συγγενείς: Έξυπνες συμβουλές για να τους «βάλετε στη θέση τους» χωρίς να σας ανέβει η πίεση
- Υιοθέτηση ESG πρακτικών: Στρατηγική και ηθική αναγκαιότητα
- Ρύθμιση της ενεργειακής παραγωγής για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης
- Πόσο πλούσιοι είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι – Το «προφίλ» των περιουσιών τους
- Ενέργεια και συνεργασίες στο επίκεντρο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών