Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), η Principia υλοποίησε και φέτος την Community Week, στο πλαίσιο του πολυβραβευμένου προγράμματος εταιρικού εθελοντισμού «Be The Hero». Η πρωτοβουλία αυτή επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στη βιώσιμη ανάπτυξη, συνδυάζοντας την κοινωνική προσφορά με την περιβαλλοντική φροντίδα και την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων.
Κατά τη διάρκεια της Community Week, η Principia εστίασε στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην ενίσχυση κρίσιμων κοινωνικών δομών και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η επιχειρηματική υπευθυνότητα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός θετικής αλλαγής σε τοπικό επίπεδο.
Από την 1η έως τις 9 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι της Principia συμμετείχαν εθελοντικά σε μια σειρά στοχευμένων δράσεων σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, ενισχύοντας τόσο την κοινωνική συνοχή όσο και την περιβαλλοντική ανθεκτικότητα.
Στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Αντικαρκινικό–Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», προσθέτοντας 23 φιάλες αίματος στην Τράπεζα Αίματος της εταιρείας. Παράλληλα, στο ΕΕΑ «Μαργαρίτα», οι εργαζόμενοι δημιούργησαν χριστουγεννιάτικα δώρα, στολίδια και ζωγραφικά έργα μαζί με τα παιδιά του κέντρου, τα οποία θα διατεθούν στο εορταστικό bazaar του οργανισμού, στηρίζοντας τα θεραπευτικά του προγράμματα.
Σημαντική ήταν και η συμβολή στη φροντίδα ηλικιωμένων, με την αισθητική αναβάθμιση και το βάψιμο περισσότερων από 500 τ.μ. χώρων διαμονής στο Γηροκομείο Αθηνών, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των φιλοξενούμενων.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις περιβαλλοντικές δράσεις. Σε συνεργασία με τον οργανισμό Trees4Greece, φυτεύτηκαν περισσότερα από 100 βραδύκαυστα δέντρα στους πρόποδες του Υμηττού, με πρόβλεψη για τη μακροχρόνια φροντίδα τους σε συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα. Η δράση αυτή ενισχύει την πρόληψη πυρκαγιών και συμβάλλει στην αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος.
Στο πλαίσιο της προώθησης της κυκλικής οικονομίας και της μείωσης της σπατάλης τροφίμων, η Principia συμμετείχε στη δράση «Μπορούμε στη Λαϊκή», συλλέγοντας 430 κιλά αξιοποιήσιμων φρούτων και λαχανικών από τη λαϊκή αγορά Αμπελοκήπων. Οι ποσότητες αυτές αντιστοιχούν σε 1.290 μερίδες τροφίμων, οι οποίες διατέθηκαν σε ωφελούμενους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.
Η Community Week επεκτάθηκε και εκτός Αττικής, ενισχύοντας δομές παιδικής προστασίας και αποκατάστασης. Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε βάψιμο και αισθητική αναβάθμιση εξωτερικών χώρων, ενώ παράλληλα δωρίστηκε αθλητικός εξοπλισμός, μεταξύ των οποίων και μπασκέτα επαγγελματικών διαστάσεων.
Στην Κοζάνη, στο Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Κιβωτός», οι εργαζόμενοι ανέλαβαν τη συντήρηση του πρωτότυπου ξύλινου παιδότοπου που είχε κατασκευαστεί το 2024, εξασφαλίζοντας τη μακροχρόνια ασφάλεια και λειτουργικότητά του.
Μέσα από τις δράσεις της Community Week, η Principia ανέδειξε τον εταιρικό εθελοντισμό ως βασικό εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης, με θετικό κοινωνικό, περιβαλλοντικό και ανθρώπινο αποτύπωμα. Η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, η συνεργασία με αξιόπιστους φορείς και η εστίαση σε πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων συνθέτουν ένα μοντέλο υπεύθυνης επιχειρηματικότητας με διάρκεια και ουσία.

