Είναι νόστιμα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και «θαυματουργά» για τα μάτια, το δέρμα, την υγεία της καρδιάς, το ανοσοποιητικό, την υγεία του εντέρου.
Αναλυτικά:
Κάνουν καλό στην καρδιά
Η κατανάλωση αμυγδάλων σε συνδυασμό με άλλους ξηρούς καρπούς είναι ευεργετική για την καρδιά. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά αμύγδαλα έχουν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο αίμα τους, τα οποία βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην ενίσχυση της ροής του αίματος σε διάφορες περιοχές του σώματος.
Ελέγχουν το σάκχαρο στο αίμα
Η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να ελέγξει και να σταθεροποιήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό οφείλεται στο μαγνήσιο που περιέχουν.
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Τα αμύγδαλα έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες από άλλους ξηρούς καρπούς και χαμηλότερες ποσότητες υδατανθράκων που βοηθούν στο να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.
Κάνουν καλό στα μάτια
Τα αμύγδαλα θεωρούνται εξαιρετικά για την υγεία των ματιών. Η βιταμίνη Ε που υπάρχει στα αμύγδαλα προσφέρει άμυνα ενάντια σε ουσίες που απειλούν τους υγιείς ιστούς.
Υποστηρίζουν τη μνήμη
Τα αμύγδαλα αποτελούν μια πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων, ιδιαίτερα βιταμίνης Β, η οποία ενισχύει τη μνήμη.
Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών
Τα αμύγδαλα λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά, συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες. Η φλεγμονή, ο καρκίνος και η πρόωρη γήρανση μπορούν να προκληθούν από τη μοριακή βλάβη που προκαλεί το άγχος.