Η κλιματική αλλαγή θα εκτοξεύσει το κόστος της απανθρακοποίησης στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα στο περιοδικό Nature . Σύμφωνα με τη μελέτη, η μείωση της παραγωγής υδάτινων πόρων λόγω της κλιματικής κρίσης ενδέχεται να μειώσει την υδροηλεκτρική παραγωγή έως και 23% έως το 2050, ενώ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται κατά 2%.
Αυτές οι αλλαγές θα επιδεινώσουν την πίεση στο ενεργειακό δίκτυο, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο. Για την προσαρμογή, την ανάπτυξη 139 γιγαβάτ νέας παραγωγικής ικανότητας την περίοδο 2030-2050, το κόστος που μπορεί να φτάσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια (+7%).
Επιτροπές στις Υποδομές Ενέργειας και Νερού Η μελέτη αναδεικνύει τις κλιματικές αλλαγές στο νερό, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας, οι αλλαγές στις βροχοπτώσεις και η μείωση του χιονιού, επηρεάζουν σημαντικά την υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία καλύπτει το 20% της ενέργειας παραγωγής στις περιοχές αυτές.
Ανάγκη για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Η κάλυψη των ενεργειακών ελλείψεων θα απαιτήσει συνδυασμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εν τω μεταξύ, η αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια λόγω των αναγκών άντλησης νερού θα επηρεάσει περιοχές όπως το Κολοράντο, η Μοντάνα και η Καλιφόρνια.
Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της στρατηγικής προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα, εστιάζοντας σε βιώσιμες λύσεις για τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή.
Τρίτη, 17 Μαρτίου
:
- Η A CERT παρουσιάζει ένα παγκόσμια καινοτόμο σύστημα πιστοποίησης βιώσιμων προϊόντων με Τεχνητή Νοημοσύνη και Εικονική/Επαυξημένη Πραγματικότητα
- Οι φοιτητές της IAAS Greece στην Agrotica – Η νέα γενιά της γεωπονίας μιλά στο viosimi.gr
- Καινοτόμες καλλιέργειες για βιώσιμη γεωργία: Το viosimi.gr στο ερευνητικό πρότζεκτ που παρουσιάστηκε στην Agrotica
- ΚΑΠ και βιώσιμη γεωργία: Όταν τα αγροτικά προγράμματα «παγώνουν», παγώνει και η μετάβαση της υπαίθρου
- Η αγορά ηλιόσπορου, η Mercosur και η ανάγκη για βιώσιμη αγροδιατροφική πολιτική στην Ευρώπη
- Ο ΕΛΓΑ στην Agrotica: Στήριξη και ασφάλεια για τον Έλληνα παραγωγό
- Εκδήλωση για τις Πολιτικές Ισότητας των Φύλων με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη
- Χρήστος Γιαννακάκης στο viosimi.gr: Οι προκλήσεις για τους συνεταιρισμούς, το νερό και το ενεργειακό κόστος
- Η παρουσία του Στέφανου Μπίλλα στο TV100 – Βιώσιμη ανάπτυξη, πιστοποίηση ποιότητας και καινοτομία στη γεωργία όπως παρουσιάστηκαν στην έκθεση Agrotica
- «Όταν ανθίζουν οι κερασιές της Πέλλας 2026»

