Οι καινοτόμες θεραπείες δεν αποτελούν βάρος για τα συστήματα υγείας, αλλά θεμέλιο για την πρόοδο στη δημόσια υγεία και την οικονομική βιωσιμότητα. Σύμφωνα με το Pharma Innovation Forum, η επένδυση στη φαρμακευτική καινοτομία προσφέρει πολλαπλές βελτιώσεις: βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών, αυξάνει την επιβίωση και μειώνει το κόστος των συστημάτων υγείας.
• Ογκολογία : Οι στοχευμένες θεραπείες και ανοσοθεραπείες μείωσαν τη θνησιμότητα από καρκίνο κατά 40% (2000-2020) και προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις με λιγότερες παρενέργειες.
• Αιματολογικές Παθήσεις : Οι κυτταρικές θεραπείες (CAR T-cell) αλλάζουν τα δεδομένα σε δύσκολα αντιμέτωπα παθήσεις, προσφέροντας μακροχρόνια ύφεση
• Μυοκαρδιοπάθειες : Νέες θεραπείες περιορίζουν τη μυϊκή υπερτροφία, βελτιώνουν την καθημερινότητα και μειώνουν τις ανάγκες νοσηλείας.
• Πολλαπλή Σκλήρυνση : Καινοτόμες θεραπείες επιβραδύνουν την αναπηρία και μειώνουν τις υποτροπές έως 70%, συμβάλλοντας στη μείωση των δαπανών.
• Ψωρίαση : Στοχευμένες θεραπείες μειώνουν τη σοβαρότητα της νόσου και περιορίζουν τις ιατρικές ανάγκες.
Η πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, όπου μόνο δύο στα δέκα καινοτόμα φάρμακα καλύπτονται. Η Πολιτεία θα πρέπει να αυξήσει τη χρηματοδότηση για φάρμακα και να εξορθολογήσει τη συνολική δαπάνη, ώστε να διασφαλιστεί η ισοτιμία σε αυτές τις επιστημονικές προτάσεις.
Θωρακίζοντας τη φαρμακευτική καινοτομία, θωρακίζουμε τη δημόσια υγεία, την κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας. Οι ασθενείς στην Ελλάδα αξίζουν καλύτερη υγεία και περισσότερη ζωή.
Κυριακή, 8 Νοεμβρίου
:
- Uygun Aksoy: «Το SCALE-it θα προσφέρει νέα εργαλεία για τη βιολογική γεωργία στην Τουρκία» – Η σημασία της συνεργασίας με την Ελλάδα
- Savinai: Νέα λιπάσματα από ανακυκλωμένα υλικά και ψυχανθή – Το μήνυμα στους Ευρωπαίους αγρότες
- Salmon Leashkeri: Χρειάζονται οι αγελάδες βιολογικής εκτροφής συνθετικές βιταμίνες; Τι εξετάζει η ευρωπαϊκή έρευνα
- Selena Capalvo: «Οι Ευρωπαίοι αγρότες να δώσουν χώρο στην καινοτομία» – Το μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη
- Spirιdula Athanasiadou: Από τη Θεσσαλονίκη στη Σκωτία – Η έρευνα για τη μείωση των αντιβιοτικών στη βιολογική κτηνοτροφία
- Veronica Maurer: Η βιολογική γεωργία περνά από τη θεωρία στην πράξη – Δεκάδες δοκιμές σε ευρωπαϊκές εκμεταλλεύσεις
- Anna Krishmitt: Φυσικές λύσεις αντί του χαλκού στη φυτοπροστασία – Τι ερευνούν οι Ευρωπαίοι επιστήμονες
- Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής βιολογικής γεωργίας
- Kωνσταντία Ναλμπάντη : Η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε με επιτυχία την ευρωπαϊκή επιστημονική συνάντηση του SCALE-it
- Βίκυ Σχoινά: Η A-CERT ενισχύει τη διεθνή της παρουσία μέσα από την ευρωπαϊκή έρευνα για τα βιολογικά προϊόντα

