Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη Σαλαμίνα, καθώς προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή του Αιαντείου. Αναθέτουσα αρχή είναι η ΕΥΔΑΠ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 50,09 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.
Το έργο προβλέπει την κατασκευή περίπου 72,8 χιλιομέτρων δικτύου αποχέτευσης, 4.700 συνδέσεων ακινήτων και οκτώ νέων αντλιοστασίων. Τα λύματα θα οδηγούνται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, αντικαθιστώντας σταδιακά τους ιδιωτικούς βόθρους που χρησιμοποιούνται σήμερα στις περιοχές παρέμβασης.
Η διάρκεια κατασκευής εκτιμάται σε 40 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με την ολοκλήρωσή του, το έργο αναμένεται να καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών αποχέτευσης της Σαλαμίνας, εξυπηρετώντας περιοχές όπως το Αιάντειο, η Κακιά Βίγλα, η Αγία Παρασκευή, ο Άγιος Αθανάσιος και ο Άγιος Δημήτριος – Ζορμπαλάς.
Η ανάπτυξη σύγχρονων δικτύων αποχέτευσης αποτελεί βασική επένδυση για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων, καθώς συμβάλλει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των παράκτιων περιοχών απέναντι στις αυξανόμενες περιβαλλοντικές πιέσεις.

